Őszi események a Menedékváros Családok Átmeneti Otthonában

Szeptember hónapban Otthonunk minden lakójának szívét mélységekig megrázó és egyben megérintő pillanat volt, amikor Erzsike hosszan tartó betegségét követően hazaköltözött a Mennyországba. Betegségének legnehezebb hónapjaiban a helyi lakóközösség odaszánt szívvel igyekezett megkönnyíteni földi életének utolsó időszakát. Négy gyermeke nevelőszülői gondoskodásba került Kiskunmajsán. Hálával tartozunk Istennek, amiért a négy testvér együtt maradhatott.

Október sok áldást tartogatott számunkra. A Christian School of Budapest – diósdi iskola nyolcadikos diákjai két napot töltöttek a Menedékvárosban, ahol az ott élő gyermekekkel közösen elvégezték az ősszel esedékes falevelek takarítását, és a kisebb bokrok kivágásával még az esti tábortűz-gyújtásra is lehetőség nyílt. A második napon a vendég gyermekek kézműves foglalkozást, sor- és csapatversenyt szerveztek társaiknak. A nap végeztével az itt élő gyermekek átadták saját készítésű ajándékaikat vendégeik számára.

Hálásak vagyunk azért is, hogy az éves szakmai műhelytalálkozó alkalmával két kolléganőnk bővíthette ismereteit. Margó családgondozónk és Brigi gyermekgondozónk a Révfülöpön megszervezett családok átmeneti otthonainak konferenciáján vettek részt.

Hasonlóképpen október hónap áldásaként élhettük meg, hogy munkatársi csapatunk a Kecskeméti Színházban egy komédiára kapott meghívást, amelyet finom vacsora követett. A rendkívül jó hangulatú este szakmai közösségünk épülését szolgálta. Köszönjük a lehetőséget!

Intézményünkben az ősz folyamán kormányhivatali ellenőrzés is történt. Hálát adhatunk, hogy Isten felettébb gondoskodik az Otthon fenntartásáról és szabályos működéséről, így jelentősebb kifogással nem élt az eljáró hatóság.

Novemberben két házasságkötésre került sor a Menedékvárosban. Olyan itt élő anyukákkal osztozhattunk örömükben, akik sorsát már régóta szívünkön hordozzuk. Az új férj jelenléte nem pusztán a társ szerepét tölti be Gyöngyike és Anna családjában, de gyermekeik életében férjeik apaként, szeretetteli támogató személyként jelennek meg. Ezúton is kívánunk Nekik közös boldog életet!

A decemberi hónap is mozgalmasnak ígérkezik. Szervezzük a Télapó jövetelét gyermekeink nagy örömére. Szeretnénk a karácsonyi ünnepeket is ahhoz méltó módon megünnepelni, és a mindennapi nehézségeket félretéve ünnepelni Megváltónk születésének napját.

Szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt évben is támogatta Otthonunk szolgálatát. Ezúton kívánok magam és a kollegáim nevében áldott és békés ünnepeket minden kedves olvasónak!

Antal György