A Mamásotthon helyzete 2008 nyarán

A Mamásotthon 1994-ben került kialakításra 30 férőhellyel, azóta is maximális kihasználtsággal működő gyermekvédelmi intézmény. A több mint 100 éves épületben 10 lakószoba, játszószoba, konyha, étkező, 2 iroda, 1 gondnoki lakás és egy mosókonyha található.

A XIX. század végén épül házban az eseti átalakításokat, fejlesztéseket, komfortfokozati javításokat az Alapítvány pályázati pénzekből oldotta meg, de mindig csak a legszükségesebb korszerűsítésekre jutott forrás.

Jelenleg korszerűtlen a hőszigetelési rendszer, a falak beáznak, nincs lehetőség akadálymentes közlekedésre, a burkolat helyenként balesetveszélyes, a beltéri ajtók keskenyek, nincs kialakítva akadálymentes vizesblokk. A fogyatékkal élők (mozgássérültek, hallás- és látássérültek) számára jelenleg nincs.

A mindennapi életvezetéshez és higiéniához szükséges műszaki eszközök, háztartási gépek (pl. mosógép, hajszárító, vasaló) is elavultak. Az Otthonban jelenleg 2 elöregedett számítógép áll rendelkezésre a munkakereséshez, tudásbővítéshez. Az internetes álláskeresést, távmunka vállalást, segítő információk szerzését nagyban korlátozza a rossz számítógépes ellátottság.