A segítség célba ér

Kedves Támogatóink!

27 évvel ezelőtt, amikor a Menedék Alapítványt létrehoztuk, önkéntes elszántsággal, hitből, idő, pénz, tetterő felajánlásával indítottuk el a szolgálatot. Az elmúlt évtizedek alatt létrejöttek szolgálati területeink: jelenleg az ország három földrajzi pontján: Budapesten, Kiskunmajsán és Bodrogon vagyunk elérhetőek. Naponta általában 165 embernek nyújtunk otthonainkban megélhetést, és iskolánkban, óvodánkban több mint 160 gyermek részesül nevelésben.

Az elmúlt évtizedekben a társadalom perifériájára jutott emberek széles körével foglalkoztunk, sokan közülük teljes életváltozáson mentek át, és Istenbe vetették bizalmukat. Hálásak vagyunk az Úrnak a megújult életekért, helyreállt kapcsolatokért, függőségből történt gyógyulásokért, és azért a sok lehetőségért, ahogyan nincstelen emberek új egzisztenciához jutottak. A Menedék szolgálat nyomán gyülekezetek jöttek létre, ahol segítettek és munkatársak a közösséget gyakorolhatják.

A rendszerváltást követően a szociális és gyermekvédelmi törvényeknek megfelelően végezzük munkánkat, jelentős részben állami normatív támogatásból, ami azonban az elmúlt tíz évben nem emelkedett (sőt előfordult, hogy nem csak reálértékben csökkent), ami a szolgálat működését kritikus helyzetbe hozta.

Úgy látjuk, fordulóponthoz érkeztünk. Legszükségesebb működési kiadásaink 15%-a hiányzik, ez évi mintegy 14 millió forint. Ezt a hiányzó összeget úgy tudjuk előteremteni, ha széles összefogás keretében közösségünk tagjai, magánszemélyek, gyülekezetek és vállalkozások mellénk állnak, és támogatásukkal segítik a ránk bízott emberek ellátását.

Azt tapasztaljuk, hogy arra a szolgálatra, amit végzünk, szükség van. Otthonainkba folyamatos a túljelentkezés, nem tudunk mindenkinek segítséget adni. Hitelcsapdába került emberek, családok tömegei vesztették és vesztik el lakhatási lehetőségüket. A Menedék-munkát tehát szélesíteni és nem szűkíteni lenne kívánatos. Egyelőre azonban a megmaradás a cél.

Köszönjük minden segítőnknek, eddigi és új támogatónknak, hogy bekapcsolódik a Menedék Alapítvány szolgálatába! A Tőletek jövő segítség szükséges és nélkülözhetetlen. Kérjük, hogy továbbra is imádkozzatok értünk és a nálunk lakó emberekért.

Kovács Zoltán, elnök

undefined

Átutalással, rendszeres átutalási megbízással

Bankszámlaszám: OTP NyRT, 11722003-20022222

Bankszámlához tartozó név és cím: Menedék Alapítvány, 1221 Bp., Leányka u. 34.

Csekkes befizetéssel

Kérésére sárga csekket küldünk. Hívja Központi Irodánkat: 061/789-0048

A Menedék Alapítvány minden támogatónak rendszeres tájékoztatást nyújt a szolgálat alakulásáról, illetve évente beszámolunk a kapott támogatás konkrét felhasználásáról.