Élet a Mamásotthonban

Mamásotthon

Hálaadással gondolunk Isten megtartó kegyelmére és szeretetére, melyet a Mamásotthonban végzett szolgálatunkban tapasztalunk. Az otthonban nyújtott segítségünk formája szerint krizishelyzetbe került, gyermekeiket egyedül nevelő anyákat támogatunk.

Hálásak vagyunk Istennek az új munkatársainkért – Bodó Csilla, családgondozó, Silye Istvánné, Hörömpöli Adrienn és Apostagi Angéla gyermekgondozókért. Arra törekszünk, hogy együttes szívvel tudjunk Istennek szolgálni a segítségre szoruló anyák és gyermekeik között.

Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium pályázati támogatása keretében lehetőségünk volt a Gellért utcai épület belső átépítésére, korszerűsítésére. Az átépítés ereményeként az otthon 2005. február 1-től 30 férőhellyel működik. A 10 anya és 20 gyermek befogadása családonként külön szobákban és ehhez tartozó vizesblokkal tudjuk megoldani. A közösségi helyeink és a konyha a közegészségügyi és egyéb előírásoknak megfelel.

A Mamásotthon új férőhelyeinek ünnepélyes keretek közötti átadása 2005. március 10-én, 10 órakkor lesz. Ez alkalomra az egyházi, gyülekezeti, oktatási, egészségügyi és egyéb társszervezetek képviselőit is meghívtuk. Az ünnepélyes alkalom mottója a Menedék Alapítvány vezető igerésze: „Jó az Úr, Menedék a nyomorúság idején, gondja van a Hozzá folyamodókra.” (Náhum 1:7.)

Az otthonban lakó anyák gyermekek körüli teendőikben a gyermekgondozóink szolgálata nagy segítséget jelent. A tervek szerint kialakított játszószobában készségfejlesztő játékokat vásároltunk, a költségeket az Arzenál áruházlánc által adományozott anyagi támogatásból finanszíroztuk. A játszószoba az otthonban lakó gyermekek számára nagy örömet jelent, a bábparaván és a mesefigurák különös jelentőségüek. A tizenéves gyermekeink rendszeresen szerveznek az anyukáknak és a munkatársaknak különböző témájú bábelőadást, ahol az aktuális érzéseiket felszabadultan kifejezik.

A budafoki gyülekezeti alkalmakon az otthon lakóival rendszeresen részt veszünk. A bibliaórákon való részvételre a gyermekeket bátorítjuk. A gyülekezet által szervezett közös szabadidős alkalmain kisebb-nagyobb létszámban részt veszünk. Ezek az alkalmak nagyszerű lehetőséget jelent a gyülekezeti tagok és az otthonban lakók közvetlen beszélgetéseire, kapcsolatkialakítására.
Imádkozzatok értünk, hogy a személyes engedelmességünk által Isten áldja meg szolgálatunkat, hogy a mi fáradozásunk ne legyen hiábavaló!

Budapest, 2005. március 5.

Híri Gabriella