"Ha valaki nekem szolgál..."

…úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi…” (1Péter 4:11)

Egy kivételes befogadást végeztünk ez év áprilisától. Felvállaltuk egy olyan 38 éves édesanya, Erzsike ápolását, akinél tavaly októberben derült ki, hogy tüdőrákos. Akkor még négy gyermekével a Menedékváros Családok Átmeneti Otthonában lakott. Mikor megtudta, hogy menthetetlen beteg, Isten kezébe tette le a saját és gyermekei sorsát. Fájdalmas lelki gyötrelmei között kérte azt, hogy gyermekeit helyezzék el tőle, mert ő betegen nem tud róluk gondoskodni. Isten hatalma által minden hatóságnál megértésre talált az ügye, és nevelőszülőknél kerültek elhelyezésre a gyermekei Kiskunmajsán. Az édesanya segítését, ápolását pedig a Menedékváros érezte szolgálatának, és szeretettel végezte. Csöndes Katalin önkéntes segítőnknek kiemelt szerepe volt gondozásában, éjjel-nappal Erzsike mellett volt, aki végül szeptember 6-án ment el az Úrhoz. Hamvait szeptember 19-én a Menedékváros sírkertjében helyeztük végső nyugalomra.

Erzsike utolsó hónapjai megtanítottak minket arra, hogy Istenbe vetett hitünket sosem szabad elveszítenünk, és a fájdalmakat is lehet méltósággal tűrni. Hálásak vagyunk, hogy segítőtársai lehettünk a betegségével járó küzdelmeiben. Erzsikéért és a gyermekeiért végzett szakmai összefogás példaértékű volt, melyet nemcsak mi érzékeltünk itt Kiskunmajsán, hanem egy TÁMOP projekten belül is kiemelt és országos bemutatást fog kapni az eset.

Tóthné Frank Anikó