Karácsony a Fiúotthonban

Fiúotthon

Közhelynek számít, hogy karácsonykor, főként szenteste érzik a legmagányosabbnak magukat az egyedülálló emberek: sokakra elevenen tör rá az egyedüllét, a senkihez sem tartozás érzése. Itt, a Fiúotthonban az a célunk, hogy olyan családias körülményeket és jó közösséget biztosítsunk, ahol senki sem érzi magát egyedül: nem csupán intézményes ellátásban részesül, hanem egy „otthonban”, lakik a segítséget kérő ember.

Így próbáltunk készülni a karácsonyra is: azokkal, akiknek - családi, baráti kapcsolatok híján - nem volt hova menniük ünnepelni, délután a fenyőfa díszítés után közös vacsorát tartottunk és sor került egymás megajándékozására is. Nagyon örültünk az adományként kapott sok adag székelykáposztának, mely után még sütemény és üdítő is került az asztalra. Még vacsora előtt néhány meghitt pillanat következett, amikor az Otthon ajándékait minden lakó egy Ige bátorításával együtt átvehette. Jó volt együtt lenni, együtt örülni Isten szeretetének és ünnepelni Őt, aki gondoskodik testünkről és lelkünkről egyaránt, majd mindezt imádságban el is mondani Teremtőnknek.