Keresztyén Művészeti Tábor

Július 13-21-ig került megrendezésre a XIV. Keresztény Művészeti Tábor Bodrogon. Hálás a szívünk mindazért, amit az Úr elvégzett ezen a gazdagon megáldott héten. Ha valamivel jellemeznem kéne a 2013-as bodrogi zenei és művészeti tábort az az Isten jelenléte lenne. Tényleg ott volt az első naptól kezdve, és munkálkodott köztünk. Hatvan körüli volt a gyerekek létszáma, akik részt vettek a zenei, vagy vizuális foglalkozásokon öt évestől egészen tizenhét éves korig.

Minden reggel fél 6-kor kezdtük a napot egy tanári/segítői áhítattal, aztán megreggeliztünk, és ezt követte a közös áhítat. A lelki részre idén sokkal nagyobb hangsúlyt fektettünk, mint azelőtt, ezért több volt a dicsőítés, és hosszabb volt az igemagyarázat is – mindenki épülésére. Innen kis csoportokra bomlottunk, ahol még jobban fel tudtuk dolgozni a hallottakat. A zenei/művészi foglalkozások csak ez után kezdődtek el. A hét témája a „forrás” volt, amit József történetén keresztül néztünk meg. A vizuális részlegnél például szinte minden alkotáson megjelent a víz, gyönyörűen megkomponálva rajzokon, festményeken, maketteken, egy profi képzőművész vezetésével. Délutánonként más-más programunk volt, csütörtökön strandoltunk, péntek este pedig két program közül is lehetett választani: esti séta, ahol gyönyörködhettünk Isten csodálatos alkotásaiban, vagy az iskolában maradva imádtuk Istent a zenélésen keresztül.

A csúcspontot mindenképpen a szombatra tenném, amikor is morzsaszedegetés helyett kenyereket szedegettünk, mert hála az Úrnak, annyi mindenki kapott lelki felfrissülést, üzenetet, és annyian tettek bizonyságot. Beszélgettünk Istennel, énekeltünk, aztán egy hatalmas keresztet állítottunk a középpontba, hogy mindenki felszegezze rá, amit felajánlott, megbánt, üzen a mennyei Apának. Volt egy bemerítkezni vágyó fiatal, volt sok hitében megújuló, és Isten lelke még egy nem keresztény lányt is megérintett. Imádkozz, kedves Olvasó, hogy amit itt Isten elkezdett, azt be tudja fejezni, hogy az ördög ne tudja megrontani a jót!

Eszter Surgenor