Lelkipásztor beiktatás a Menedékvárosban

Kiskunmajsa - Menedékváros
Lelkipásztor beiktatás a Menedékvárosban

2011. március 20-a történelmi pillanat volt a Menedékváros életében. Isten felülmúlja a legmerészebb álmainkat is: Egy volt szovjet laktanya egykori klubhelységében ma egy lelkes, tenni akaró kis gyülekezet lelkipásztort avat. De hogyan is jutottunk idáig?

Tizenhárom évvel ezelőtt indult el a Menedék Alapítvány szolgálata Kiskunmajsán, az egykori szovjet laktanya területén. A birtokba vétel és felújítása után nyitották meg kapuit intézményeink: hajléktalanok átmeneti otthona és családok átmeneti otthona fogadja a segítséget kérő otthontalan embereket.

Huszár Géza a Budafoki Baptista Gyülekezet presbitere úttörő munkát végzett a Menedékvárosban, hirdette Isten szeretetét, mert vallotta hogy nem elég a pillanatnyi szociális segítség, az evangéliumra is szükség van az emberek megmentésében. Az evangélium vigasztaló üzenete sok emberhez eljutott már és sokan átadták életüket Jézus Krisztusnak, akik közül többen jelenleg már munkatársként, vagy önkéntesként élnek és szolgálnak köztünk.

Csaplár Péter 2006-ban állt be a szolgálatba, aki a szociális segítségnyújtás, mint feladat mellet egyre többször kapott lehetőséget arra, hogy a gyülekezet lelkipásztorát helyettesítse. Péter a Baptista Teológiai Akadémián befejezte tanulmányait szociális – missziós szakirányon. A Hajléktalanok Átmeneti Otthonában vállalt feladatai mellett a szolgálat súlya és kihívásai közepette szívében egyre jobban megerősödött a lelkipásztori elhívás és hivatástudat, melyet idő közben gyülekezete és elöljárói is felismertek benne.

2011. március 5-én került sor az Avatási Bizottság ülésére, ahol a Baptista Egyház Elnöksége, a Baptista Teológiai Akadémia és a Presbiteri Tanács küldötte  is részt vett, megvizsgálta és alkalmasnak minősítette a lelkipásztor-jelöltet.

A fenti előzményeket követően örömben és testvéri egységben került sor március 20-án az ünnepi istentiszteletre, melynek házigazdája id. Kovács Géza, a gyülekezet ügyintéző lelkipásztora és egyben a Menedék Alapítvány egyik alapítója volt. Elmondta, hogy az evangélium ereje által az elmúlt 13 év alatt a Menedékvárosban gondozott kb. 250 személyből 70-75-en megtérő szívvel befogadták Jézust az életükbe. Külön említésre méltó, hogy a 13 év alatt, új életkezdés jegyében eddig 29 házasságkötés is történt. Az itt megtérőknek több mint a fele emberileg helyreállva elköltözött Kiskunmajsáról.

A zsúfolásig megtelt gyülekezeti teremben az Ige üzenetével Katona Béla, a Déli Baptista Egyházkerület elnöke szolgált, majd Dr. Mészáros Kálmán egyházelnök ismertette a hallgatókkal Péter életútját és szólt a lelkipásztor avatás jelentőségéről. A kézrátételes imádságot követően Csaplár Péter felavatott lelkipásztor ismertette látását a gyülekezeti élettel kapcsolatosan, amiben megfogalmazta Istentől kapott bátorítását, hogy Kiskunmajsa belvárosában is létre kell jönnie egy baptista gyülekezetnek, a jelenleg is működő házicsoportokra építve. Ezt követően a helyi és meghívott gyülekezetek tagjai, vendégeink és munkatársak, köztük Kovács Zoltán, a Menedék Alapítvány vezetője bátorító és erősítő üzenetekkel köszöntötték a lelkipásztort és feleségét. Megható pillanat volt, amikor Péter felesége, Tünde szót kért és a gyülekezet előtt kifejezte, hogy az új feladatokban és szolgálatban is kiáll férje mellett és hű társként támogatja őt Istentől kapott küldetése betöltésében.

A sok testvéri köszöntés, Igei biztatás és kedves pillanat mellett felüdítette az istentiszteletet a Budafoki Gyülekezet ifjúsági dicsőítő csoportjának szolgálata, valamint az alkalmat záró közös ebéd, ahol lehetőség volt a személyes beszélgetésre, a testvéri közösség építésére.

CsK-LG

Az istentiszteleten készült fényképek elérhetők ide kattintva.