"Az élet védelmében"

Budapest - Központi Iroda
Dátum:
2012. 10. 18

Keresztény Civil Szervezetek 7. Országos Fórumán vehettünk részt a Menedék Alapítványtól négyen a munkatársaimmal mint meghívottak. A Parlament teljesen megtelt felsőházi termében a képviselők székében hallgathattuk végig az előadásokat, köszöntéseket: nem imitt-amott lézengő "képviselők", hanem az ÉLETET, mint Isten ajándékát képviselő meghívottak töltötték meg a termet.

Az egymást követő köszöntések, előadások mindenkit felüdítettek, feszült figyelemmel győződtünk meg arról, hogy az élet védelmének milyen fontos teendői és lehetőségei vannak.

Felemelő érzés volt  hallani a társadalmi élet különböző helyeiről szóló keresztény emberek biztatását, figyelmeztetését a tennivalókra. Hallgattunk képviselőket és EU képviselőt, szerzetest és szerzetes-tanárt, kórházi főigazgatót és toxikológust, lelkészt és többeket, akik különféle gyermek és családvédelemben szolgáló szervezet előadói.

Különös figyelmet fordított a Fórum a magzati élet védelmére (emberi és jogi szempontokat egyaránt figyelembe véve) az abortuszt ellenezve, akár a népességi, akár a hitbeli élet oldaláról.

Célkitűzés is szerepelt a programban: "Közülünk egy" címmel egymillió aláírást kívánnak a szervezők összegyűjteni (EU polgári kezdeményezésként) a magzati élet védelméért: az aláírásgyűjtés célja, hogy az Európai Unió tiltson meg minden olyan tevékenységet, amelyben feltételezhetően emberi embriók megsemmisítése történik. Mindez különösen a kutatás, a fejlesztési támogatás és a közegészségügy területeit érinti.

Aki szeretne ezzel kapcsolatban bővebb információhoz jutni, illetve szeretné aláírni a kezdeményezést, a következő elérhetőségeket használhatja: Telefon: 20-320-9051, e-mail: kapcsolat [citrom] egyuttazeletert [dot] hu. Web: www.egyuttazeletert.hu

Huszár Géza

képek forrása: mno.hu