"Gondoskodj anyának egy virágról!" program - fényképek

Gondoskodj egy virágról anyák napjára célja: - a gyermek tapasztalja meg, hogy az ajándék mögött nem az anyagi érték, hanem a szeretetteljes szándék, az ő munkájának, gondoskodásának eredménye a fontos. - a gyermek tanulja meg, élje át az elfogadáson túl az ajándékozás örömét is. - az anya – gyermek kapcsolat megerősítése. - gyermekek gondoskodásra nevelése, ill. az elvégzett munka örömének felfedezése, kitartásra való nevelés. Közösség építés. - a természet megismerésére, szeretetére nevelés. - a növény fejlődési szakaszainak nyomon követése, a gondozással kapcsolatos információnyújtás, ismeretbővítés. A program eredménye: - a gyermekek nagy örömmel ültették, lelkesen gondozták és szívük szeretetével kísérték végig ajándékviráguk növekedését. Az anya-gyermek közti érzelmi kapcsolat megerősödése volt megfigyelhető. - a fiatalok megtapasztalták a rendszeres gondoskodás eredményét, a palántából felnövekedett virág figyelemmel kísérése által. - az anyák napi ünnepség keretében adták át a virágokat.
Képek:
"Gondoskodj anyának egy virágról!" program - fényképek