Szeretet Niklán

Isten két éve valami egészen különös munkát kezdett el Niklán. Ez a munka a nyáron egy nagy csúcsponthoz érkezett. Észak-Írországból, Newtownardsból idelátogató testvéreink segítségével ugyanis ötnapos Biblia klubot tarthattunk az ottani általános iskolás gyermekeknek.

Kihívásnak ígérkezett, de mindenképpen nagy izgalommal vártam ezt a hetet. Személy szerint frissen hazaérve Amerikából nagyon „be voltam pörögve”, hogy tolmácsolással szolgálhassak a héten. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, de nagyon vártam ezt a hetet. A klub témái a következők voltak: Jézus az út, az igazság és az élet, Jézus az élet kenyere, Jézus a feltámadás és az élet, Jézus a világ világossága. Emellett még David Livingstone missziós történetét is tanulmányoztuk. A történetek közötti szünetekben játszottunk, vetélkedők voltak és minden nap tanultunk aranymondást is. A héten nagyon sok minden lenyűgözött. Életemben először szolgáltam tolmácsként, ráadásul rögtön egy ilyen helyen, ahol olyan nagy szükség van Jézusra.

Olyan nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy Isten ezt rám bízta, és nagyon nagy élmény amolyan „csatornaként” közreműködni Isten, az igehirdető és a hallgatók között. Lenyűgöző volt az is, hogy az első nap harminc gyerekkel indultunk. Ez a szám minden nap nőtt, péntekre az ötvenet is elérte úgy, hogy a gyerekek nem csak a testvéreiket, barátaikat hívták, hanem voltak, akiknek a szülei is eljöttek. Egy másik csoda volt, hogy az egész hétre két aranymondással készültünk, de végül úgy szívták magukba az igeverseket, hogy egyáltalán nem volt elég, és minden nap újat tanítottunk nekik. És meg is tanulták! A hét végén tizennyolcan tudták elmondani mind a négy aranymondást.

Ami engem különösen megérintett, az az volt, hogy amikor úton Nikla felé felvettünk pár kürtöspusztai gyereket, ők minden reggel olyan vidámak voltak. Öröm volt hallgatni, ahogy dicsőítő énekekkel töltötték meg a buszt! És olyan jó volt látni, hogy Isten a legszegényebbekkel, a legkisebbekkel is törődik, hogy őket is szereti, méghozzá nagyon! Isten elkezdett valamit Niklán. És nem hiszem, hogy le fog állni!

Selmeczi Nimród