Teljesen kegyelemből

Fiúotthon
Dátum:
2013. 03. 13

Először is köszönetet szeretnék mondani mindazért, hogy bi-zonyságot tehetek Isten kegyelméről.

Glonczy Vilmos vagyok, 43 éves. Négy nagyon kedves gyer-mek édesapja és egy aranyos, megértő feleség boldog férje.

Gyermekkoromat többnyire nevelőotthonban töltöttem, mivel szüleim nem tartottak rám igényt.

A megyaszói nevelőotthon növendékeként végeztem el a 8 általánost, majd a Miskolci 114-es Szakmunkásképző Szakiskola szobafestő-mázoló szakát választottam.

Sajnos a világ kísértése és hanyagságom eredményeképpen nem tudtam megszerezni szakmámat, mert megismertem az alkoholt, ami későbbi életemet teljesen átformálta. Sikerült hamar függővé válnom, és mindezek mellett még díler is voltam. Életem egyre durvább helyzetekbe vitt bele, melynek következménye az lett, hogy egészségügyileg és mentálisan teljesen tönkrementem.

Mindezek után odáig durvult a helyzet, hogy egy kényszer elvonó otthonba kerültem, ahol megpróbálták a drog utáni vágyamat csökkenteni. De – mint ahogy a mai gondolkodásommal jellemezném – minden, ami Isten nélkül és emberi erőltetéssel zajlik, az nem sikeres.

Tehát, az otthonban töltött nyolc év teljesen sikertelen volt. 2004-ben heroin által kómába estem és egy hétig nem tudtam magamról. Miután magamhoz tértem egy hetes kómámból, úgy döntöttem, hogy keresnem kell valamit vagy valakit, aki képes tőlem elvenni ezeket a gyötrődéseket.

2006. december 16-án feleségemmel együtt a budapesti Agapé gyülekezetben bemerítkez-tünk, megesküdtünk és gyermekeinket bemutattuk az Úrnak. Mindez ugyanazon a napon történt.

Szilárd meggyőződésem, hogy azok után, amiket átéltem a világ kísértése által, csak Isten képes arra, hogy az embert átformálja olyanná, amilyennek az Ige szerint lennie kell.

Jelenleg a Budapest 22. kerületi Péter Pál utcai Fiúotthon lakója vagyok. Feleségem és gyermekeim egy anyaotthonban élnek. Mindezek ellenére ugyanúgy bízunk Istenben, és rábíztuk életünk következő szakaszait. Kitűzött célunk, hogy újból kiegyensúlyozott és Istentől való szilárd életet éljünk.

Sok segítséget kaptunk az Otthontól, a lakóktól és Isten szeretete és gondoskodása ugyanúgy körülvesz minket. Nem igazán vagyunk elkenődve, hiszen van egy törődő és odaadó Istenünk, akiben bízunk és tudjuk, hogy ő nem huny szemet problémáink felett. Gyermekeinket is minden tudásunk szerint Isten Igéje szerint próbáljuk nevelni.

Úgy gondolom, hogy az Fiúotthonban való tartózkodásom és magatartásom ezt nyilvánvalóvá is teszi. Szeretnénk egy családias otthont találni magunknak, munkahelyet keresni és gyermekeinknek minden Isten biztosította lehetőséget megadni.

Szeretnék köszönetet mondani Istennek, hogy nem hagy el minket a legnagyobb bajok idején sem, és teljes kegyelemmel segít, és mellettünk áll minden problémában. Köszönetet mondok még Istennek azért is, hogy megismerkedhettem olyan emberekkel, akiknek bizonyságot tehetek Isten átváltoztató erejéről és kegyelméről. Isten áldjon mindenkit.

Tisztelettel,

Glonczy Vilmos