Nevelőcsaládok Közössége

Nevelőcsaládok Közössége (NECSAK)
Nevelőcsaládok Közössége

Keressük azokat a szolgálni vágyó családokat, akik szívesen vállalkoznának arra, hogy nevelőszülőként gyermekeket fogadjanak be saját családjukba.

Már több, mint 20 éve végezzük ezt a feladatot, és elköteleződésünk azóta sem változott a bajban lévők felé.

Országszerte 22 ezer gyermek él lakásotthonokban és nevelőszülőknél. Ennél sokkal több a veszélyeztetett gyermek, aki nehéz helyzetben lévő családokban él.

A befogadó otthonok folyamatos teltházzal működnek, a nevelőszülők száma kevés, pedig minden gyermeknek leginkább családra lenne szüksége, hiszen ez a segítségnyújtás legjobb, leghatékonyabb formája.

Nevelőszülő az lehet, aki testileg-lelkileg egészséges, megfelelő környezettel, támogató családi háttérrel rendelkezik, valamint sikeresen elvégez egy felkészítő tanfolyamot. Hívő emberként fontos az is, hogy ezt szolgálatnak tekintse, amit Isten iránti elkötelezettségből tesz. Természetesen anyagilag támogatja az állam ezt a feladatot, hiszen nagyon fontos közszolgálatot lát el az, aki ezt a munkát felvállalja; gyermekenként 60 ezer forinttal járul hozzá a havi kiadásokhoz. A szakma törekvése az, hogy a 12 év alatti gyermekeknek minél előbb találjanak befogadó családot.

Várjuk tehát azok jelentkezését, akik úgy gondolják, fel tudják vállalni azt, hogy egy vagy több gyermeket befogadnak a családjukba! Közösségünkben a nevelőszülők munkáját a feladatra elkötelezett szakmai háttér segíti.

Elérhetőségeink:

Paróczi Zsolt intézményvezető