Bodrog - Területi Iroda

A Menedék Alapítvány szolgálataiban (az ifjúságmentéssel párhuzamosan) fontos helyet kapott az elhagyott, a családjaikból kitaszított gyermekek megsegítése, vagyis a prevenció, hiszen a veszélyeztetettség megelőzése gyermekkorban kezdhető el a leghatékonyabban. Ennek formáját a nevelőszülőkkel kialakított „teljes család”-ban (apa-anya-gyermek) ismertük fel.

Az Alapítvány 1985-ben vásárolta meg a romos Nádasdy-kastélyt Bodrogon, Somogy megye 500 lélekszám alatti kisközségében. A nemesi épület felújítása során négy szolgálati lakást alakítottunk ki nevelőcsaládok számára. Ebbe a „Védett Otthonba” 1989-től kezdve folyamatosan költözhettek olyan keresztyén nevelőcsaládok, akik állami gondoskodásból több gyermeket fogadtak magukhoz vérszerinti gyermekeik mellé. A gyermekek nevelését szerető otthonukban, kellemes környezetben, egymással közösséget gyakorolva végzik. A tizennyolcadik életévük betöltése után a fogadott gyermekek utógondozása is a családokban történik. A kastély lakói közül néhányan letelepedtek a faluban, így újabb nevelőcsaládok érkezhetnek.

A szükséget felismerve a Menedék Alapítvány indította el az első keresztyén óvodát az országban, ehhez kapcsolódva az általános iskolánk 1994 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Zeneiskolánk 1995-ben kezdte meg hivatalos működését.

Szolgálatunk Bodrogon folyamatosan bővült. Az oktatási intézmény, valamint a nevelőszülői hálózat fenntartási jogait 2008. szeptember 1-től a Menedék Alapítvány átadta a munkatársaink által alapított „Jó az ÚR” Bodrogi Baptista Gyülekezetnek. Az intézmény azóta is az alapítói szándékok és célok szerint működik tovább.

Bodrogi Területi Igazgatóság

• Cím: 7439 Bodrog, Kossuth Lajos utca 155.
  • Telefon: 0682/490-148
  • Mobil: 0620/952-8303