Budapest - Központi Iroda

A Menedék Alapítvány Központi Irodája Budapest XXII. kerületében található, ahol a budapesti területi szolgálatok irányítása, koordinációja mellett az Alapítvány vezetése történik. Budapesten Teaklubot, Fiúotthont (hajléktalan átmeneti szálló) és Mamásotthont (családok átmeneti otthona) működtetünk. A Budapesti Terület vezetője Liptai Gábor.

A Központi Irodában a gazdasági, pénzügyi feladatok ellátása mellett pályázataink követése és elszámolása zajlik, valamint feladatunk a kapcsolattartás az alapítvány támogatóival és a felügyeleti szervekkel.

Költségeink fedezete Isten gondviselése, magánszemélyek, gyülekezetek és gazdálkodó szervek adományai révén, valamint pályázatokon keresztül valósul meg. A hazai szociális háló részeként mi is jelentős normatív támogatást kapunk intézményeink működtetéséhez.

Szolgálataink működésével, felvételi érdeklődéssel kapcsolatban kérjük hívják a közvetlen telefonszámokat, amiket a „Kapcsolat” menüben, illetve a „Szolgálati területek"-nél találnak.

A Baptista Menedék Szolgálat adatvédelmi tisztviselője: Bokros Anna Barbara.

Elérhetősége: 

e-mail: bokrosancsa [citrom] gmail [dot] com

telefon: 061-789-0048

postacím: 1221 Budapest, Leányka utca 34. III/21.

Központi Iroda

  • Cím: 1221 Budapest, Leányka utca 34. III/21.
  • Telefon: (1) 789-0048
  • Mobil: (20) 999-7293
  • E-mail: iroda [citrom] menedekalapitvany [dot] hu

Munkatársak

  • Kovács Zoltán ügyvezető igazgató
  • Liptai Gábor, területi vezető
  • Huszár Gézáné, gazdasági vezető
  • Rácz Tünde, irodavezető
  • Bokros Anna, szakmai vezető

Szolgálatunk Budapesten

Múlt - jelen

1978-ban a Kosztolányi téri csövesek közé mentünk néhányan a Budafoki Baptista Gyülekezet tagjai közül a személyes kapcsolatteremtés céljából. A segítő munkát ettől kezdve szerveztük meg.

Teaklub

1984-ben néhány gyülekezeti tag Tea Klub programot nyitott a magányosok és a szabadulásra vágyó szenvedélybetegek számára. A klubba járók szükségeivel megismerkedve látták meg a Menedék Csoport munkatársai, hogy az eredményes munkához egyes segítségre szorulók számára legalább átmenetileg szállást is kell nyújtani.

Fiúotthon

Így került sor a Gyülekezet szomszédságában levőházban - Budapest XXII. ker. Péter Pál u. 21 - az átmeneti szállás megnyitására. A Péter Pál u. 21 sz. alatti romos házingatlant a Menedék Csoport 1984. januárja óta a veszélyeztetett helyzetű fiatalok mentésére hasznosítja. A Word of Life missziós társaság megismerve a Menedék Csoport munkáját és látva az anyagi szükséget, ezt a házat 1986-ban - támogatásként - megvásárolta a Menedék Csoport számára a Fiúotthon működtetésére. 1988 májusában kezdődött el a ház felújítása. Az Átmeneti Otthon elsőlakója 1985. január 3-ától, egy alkoholista fiatalember, akinek rövidesen lakótársai lettek…

Segítő-kéz Keresztyén Tanácsadó Szolgálat

Az Alapítvány vezetői 1990-ben szükségesnek látták, hogy adminisztrációs központot hozzanak létre, ahol az irodai munka mellett, folyamatos segítségnyújtást adhatnak a betérő, szükségben lévőembereknek. 1991-től a XXII. kerületi Önkormányzat feladat átvállalási szerződést kötött a Menedék Alapítvánnyal. A Budafoki Önkormányzat erre a célra egy több helységből álló irodát bocsátott a Menedék Alapítvány rendelkezésére. Ezzel 1991-ben létrejött a Segítő-kéz Keresztyén Tanácsadó Szolgálat Budapesten a XXII. kerület Magdolna u. 23 szám alatti épületben. A szolgálat célja a tanácsadás, segítségnyújtás keresztyén módon a hozzájuk fordulók számára, elsősorban fiataloknak. A Segítő Kéz Iroda 2005-ben fejezte be működését.

Mamásotthon

A Budafoki Baptista Gyülekezet 1900-ban épült imaházát 1952-ben államosították, így az épületen belüli lakások tanácsi kiutalású bérlakásokká váltak. Az itt közösségi életét élő gyülekezet a nehéz helyzet feloldására 1979-82-ben új gyülekezeti épületet épített magának Budafokon a Péter Pál utca 17-19 szám alatt. Éveken keresztül igyekeztek arra, hogy a régi imaház épületét hasznosítsák, bérbe adják, de sikertelenül. Ezután a Budafoki Baptista Gyülekezet a bérelt részeket költségeivel együtt átadta a Menedék Alapítványnak, hogy elképzeléseinek megfelelően ott leány otthont alakítson ki, saját költségén. Később - a szükségeket felismerve - az épületet átalakítottuk, hogy gyermekvédelmi intézményként az azóta is itt működő Mamásotthonnak adhasson helyet.

Languages
Menedék Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel
Aktuális hírlevél
Belépés
Tartalom megosztás
Tartalom átvétel