Kiskunmajsa - Menedékváros

Kiskunmajsa - Menedékváros

A Menedékváros…

A Menedékváros a kiskunmajsai volt szovjet laktanya területén helyezkedik el, a területen 30 lakás és különálló konyha, étkező valamint közösségi terem lett felújítva és használatba véve.

A Családok Átmeneti Otthona és a Hajléktalanok Átmeneti Otthona fogadja be a segítséget kérő családokat és egyedülállókat. A Menedékvárosban található intézményeink működése a „teljes” ember megsegítését szolgálja, mind anyagi, mind lelki vonatkozásban. Célul tűzzük ki az egyénben rejlő erőforrások felkutatását és kiaknázását, az erre építkező kigondozást, a továbbléptetés elősegítését. A hozzánk kerülőket munkába állásra és előtakarékosságra ösztönözzük, a munka nélkül levőknek pedig igyekszünk helyben hasznos elfoglaltságot biztosítani. Segítjük lakóinkat hivatalos ügyeik intézésében, egészségügyi problémáik megoldásában, családi és társas kapcsolataik feltárásában és lehetőség szerinti rendezésében, valamint mentális segítséget nyújtunk a hordozott lelki sebek és múltbeli problémák megoldására.

Van mód arra is, hogy az intézményi rendszeren kívül önállósodni kívánók a Menedékváros területén „életviteli támogatásban” részesüljenek, és így lakások igénybevételével, akár hosszabb időre is maradhassanak. A lelki gyógyulást elősegítheti, hogy a Menedékvároson belül működik a Menedékváros Baptista Gyülekezet, melynek programjai, összejövetelei önkéntesen látogathatók. A testi szükségletek betöltésében pedig fontos szerepet játszik a Szociális és Népkonyha, ahol ellátottjaink élelmezését biztosítjuk.

Kiskunmajsai Területi Igazgatóság

  • Cím: 6120 Kiskunmajsa, Marispuszta 253/A
  • Telefon/fax: 0677/483-008
  • Mobil: 0620/999-7287
  • E-mail: menedekvaros [citrom] freemail [dot] hu
  • Területi vezető: Kovács Zoltán

Munkatársak

  • Kovács Zoltán, területi vezető
  • Antal György, területi vezető helyettes
  • Tóthné Frank Anikó, gazdasági felelős

Szolgálatunk Kiskunmajsán

 

Languages
Menedék Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel
Aktuális hírlevél
Belépés
Tartalom megosztás
Tartalom átvétel