Mamásotthon

Az otthonban nyújtott segítség formái

Az Otthon célja a gyermekvédelmi alapellátás keretében a családi krízis következtében védelmet kereső anya és gyermeke számára átmeneti időre otthonszerű elhelyezés formájában, együttes lakhatást, és ellátást biztosítani, annak érdekében, hogy a gyermekek veszélyeztetettségét megelőzze, vagy a már kialakult veszélyeztetettséget megszűntesse, ezzel is a családok megtartó erejét erősítse.

Az Otthonban a lakhatás mellett tisztálkodási lehetőséget, főzési lehetőséget, ágyneműt, mosási lehetőséget, textiliával való ellátást biztosítunk. A Mamásotthonban lakókat igyekszünk az egyéni szükséghelyzeteknek megfelelően segíteni, így egyéni tanácsolásban, pszichológiai, illetve mentálhigiénés segítségnyújtásban, ruhapótlásban részesítjük a hozzánk érkezőket. A közösség építésére alkalmanként különféle szabadidős programokat, kirándulásokat szervezünk.

A bekerülés feltételei

• Önkéntes, személyes jelentkezés a gyermekkel, gyermekekkel együtt
  • Szabad férőhely
  • A Házirend elfogadása

Férőhelyek száma: 40 fő anyukák és gyermekeik részére

Térítési díj

A törvényben meghatározottak szerint, jövedelemtől, gyermekek számától, megtakarítástól függően kerül meghatározásra.

• Cím: cím nem nyilvános
  • Telefon: 06-1-226-2756
  • Mobil: 06-20-999-7280
  • E-mail: iroda [citrom] menedekalapitvany [dot] hu
  • Intézményvezető: Szilágyi Zsuzsanna

Munkatársaink

• Szilágyi Zsuzsanna, intézményvezető
  • Bóka Ágnes, gyermekgondozó
  • Budavári Márta, gyermekgondozó
  • Gulyás-Kis Andrea, családgondozó
  • Halász Andrea, pszichológus
  • Józsa Jánosné, gyermekgondozó
  • Molnár Tivadarné, családgondozó
  • Szabó Kornélia, gyermekgondozó

Múlt és jelen

A Budafoki Baptista Gyülekezet 1900-ban épült imaházát 1952-ben államosították, így az épületen belüli lakások tanácsi kiutalású bérlakásokká váltak. Az itt közösségi életét élő gyülekezet a nehéz helyzet feloldására 1979-82-ben új gyülekezeti épületet épített magának Budafokon a Péter Pál utca 17-19 szám alatt. Éveken keresztül igyekeztek arra, hogy a régi imaház épületét hasznosítsák, bérbe adják, de sikertelenül. Ezután a Budafoki Baptista Gyülekezet a bérelt részeket költségeivel együtt átadta a Menedék Alapítványnak, hogy elképzeléseinek megfelelően ott Leányotthont alakítson ki, saját költségén.

Később - a szükségeket felismerve - az épületet átalakítottuk, hogy gyermekvédelmi intézményként az azóta is itt működő Mamásotthonnak adhasson helyet.