Teaklub

Teaklub

Részvétel lehetősége

Várunk minden érdeklődőt szeretettel csütörtökönként 17.30-tól 19.30-ig a Péter Pál utca 17-19. alatt található Isten Házába. A belépés díjtalan.

Klubélet

1984. óta működő Teaklubunk hetente programot biztosít a szenvedélybeteg vagy családból kivetett fiataloknak. A klub foglalkozásain részt vesznek a Menedék Alapítvány Fiúotthonának, illetve Mamásotthonának lakói, valamint utcáról érkező érdeklődők. A klub nyitott, befogadó közösség: minden érdeklődőt őszinte szeretettel fogadunk.

Nyílt légkörű programot szervezünk: ping-pong, csocsó, szendvics és tea, valamint beszélgetés és közös éneklés alkotják a klub programjának gerincét: így a kikapcsolódáson, szórakozáson túl lehetőség adódik a résztvevők problémáinak megosztására és tapasztalatcserére.

Szeretnénk elérni olyan fiatalokat is, akik életvezetési problémákkal küzdenek, vagy a család nem nyújt biztos hátteret a problémáik megoldásához, az egészséges lelki, értelmi fejlődéshez. 

A Menedék Teaklub megközelíthető 47-es villamossal, 3-as, 14-es, 114-es, 58-as, 150-es, 250-es autóbusszal a Savoyai Jenő tértől néhány perces sétával.

Kapcsolat

  • Cím: 1221 Budapest, Péter Pál utca 17-19. Isten Háza
  • Mobil: 0670/409-3933
  • E-mail: bartolakpal [citrom] gmail [dot] com
  • Klubvezető: Bartolák Pál


Nagyobb térképre váltás

Önkéntes szolgálattevők

  • Molnár Tivadar, klubvezető
  • Verebesné Banka Ida, gyermekfoglalkozások vezetője
  • Varga Erika, gyermekfoglalkozás segítő
  • Berkes Marika, gyermekfoglalkozás segítő
  • Csővári Katalin, gyermekfoglalkozás segítő

Teaklub egykor és ma…

1978-ban a Kosztolányi téri csövesek közé mentek néhányan a Budafoki Baptista Gyülekezet tagjai közül a személyes kapcsolatteremtés céljából. A segítő munkát ettől kezdve szerveztük meg: A kallódó fiatalok mentésére, a kapcsolat építésére 1984-ben Tea Klub programot indítottunk a magányosok és a szabadulásra vágyó szenvedélybetegek számára. Anyagi kiadásainkat magánszemélyek adományaiból fedeztük.

Később érzékeltük, hogy a Teaklubon részt vevő fiatalok közül sokan nem akarnak hazamenni, mert nincs hova, illetve az otthon légköre inkább menekülésre ösztönzött. Ennek hatására vásároltuk meg adományból, majd nyitottuk meg a budafoki Fiúotthont és fogadtuk be a gyógyulni, változtatni, előző rossz helyzetükből kiszakadni szándékozó fiúkat. A Fiúotthon azóta hajléktalan átmeneti szállóként működik, 12 férőhellyel.

A Teaklub létrejötte, programja tehát a később megalakuló Menedék Alapítvány szolgálatának elindulásában jelentős szerepet játszott és nagy öröm látni, hogy – bár más formában - , de azóta is megszakítás nélkül működik és lehetőséget teremt a közösség gyakorlására, a kapcsolatok építésére, a kallódó fiatalok mentésének szolgálatában.

Languages
Menedék Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel
Aktuális hírlevél
Belépés
Tartalom megosztás
Tartalom átvétel