Szükségeink Budapesten

Keressük a 'Menedék Udvar' megvalósítási helyét

A Menedék Alapítvány vezetése évekkel ezelőtt megfogalmazta a „Menedék udvar” projekt megvalósításával kapcsolatos elképzelését: szeretnénk Budapesten vagy környékén egy olyan nagyobb területet birtokba venni, ahol intézményeink, szolgálatunk elhelyezése megoldható (Fiúotthon, Mamásotthon, raktár, központi iroda), erőforrásainkat egy területre koncentrálva.

Mindez lehetőséget biztosíthat új szolgálatok elindításához is: napi jelenlétünkkel új preventív programok (pl. ifjúsági kávéház, nappali centrum) és a rászorulók segítését célzó szolgálatok (adománybolt, fecskelakások, befogadó szálláshelyek) indulhatnak el. A tervezett „Menedék udvar” funkciói jelentős részben függenek a terület méretétől és adottságaitól.

Látjuk, amint a devizahitel tartozások „eredményeként” családok tömegei kerülnek utcára, s befogadásukra a jelenlegi állami támogatással működő ellátórendszer nem képes. Bárcsak olyan területet kapnánk az Úrtól, ahol az utcára kerülő családok jelentős segítséget kapnának…

Keressük azt a helyet, ahol a „Menedék udvart” megvalósíthatjuk. Önkormányzatokkal és cégekkel tárgyalunk, területeket járunk be, és imádkozunk, hogy az Úr nyisson kaput előttünk, amin keresztül a Menedék Alapítvány szolgálata erősödhet és több embernek valós segítséget adhat jelenlétünk.

Gépjármű a budapesti területre

A budapesti területre keresünk megfelelő gépjárművet a következő célra:

- lakóink segítése: ügyintézés, orvosi ellátáshoz jutás

- beszerzések: élelmiszer és egyéb szükséges használati tárgyak

- adományok szállítása, célba juttatása

Felajánlás esetén kérjük jelentkezzen Központi Irodánkon keresztül.

Ágyak a Fiúotthonba

Köszönjük a kapott ágyakat, így a kérés megoldódott.

A Fiúotthon férőhely-bővítésével összefüggésben szükségünk van 5 db könnyen tisztítható ágyra (ágykeret, ágyrács, matrac), amit az elkészülő új lakószobában szeretnénk elhelyezni. Részletekért hívja a következő telefonszámot: (20) 999-7296, vagy írjon a fiuotthon [citrom] gmail [dot] com címre.