Támogatott munkahelyek - sajtóközlemény

Szolgálati terület: 
Budapest - Központi Iroda
Szolgálati terület: 
Kiskunmajsa - Menedékváros

„Hajléktalanok MENEDÉKÉBŐL a munka MENEDÉKÉBE” címmel újabb sikeres pályázat támogatta a kiskunmajsai Menedékvárost, ahol a Menedék Alapítvány közel húszmillió forint összegű támogatásból kívánta enyhíteni a térségre jellemző magas munkanélküliséget.

Az 1986-ban alakult országos hatókörű Menedék Alapítvány fővárosi szociális intézményei mellett a kiskunmajsai Menedékvárosban is segíti a rászoruló, nehéz helyzetbe került embereket, akik számára családok átmeneti otthonát, hajléktalanok átmeneti szállását, és népkonyhát is működtet.

A TÁMOP-1.4.1-12/1 konstrukció keretében elnyert 19.883.679 Ft-os forrásból az Alapítvány célja a Menedékvárosban élő hajléktalan fiatalok munkaerőpiacra történő bevezetése volt. A fő célcsoport 25 év alatti szakképzettséggel nem rendelkező emberekből állt. A program során a résztvevők munkatapasztalatot szerezhettek, megtanulhatták a havi rendszeres jövedelem beosztását, az azzal való felelős gazdálkodást.

A Menedék Alapítvány 15 hónapon keresztül foglalkoztatta pályázati támogatásból a programba bevont fiatalokat, akik az elsajátított készségekkel a jövőben könnyebben és gyorsabban találnak munkát, amely elengedhetetlen feltétele a társadalomba való visszailleszkedésüknek.

Languages
Menedék Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel
Aktuális hírlevél
Belépés
Tartalom megosztás
Tartalom átvétel