Fiúotthon

Hogyan kerültem a Fiúotthonba?

Fiúotthon

Sárközi Ferenc vagyok, most 38 éves. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer én is hajléktalan szálláson fogok lakni. Történetem akkor kezdődött, amikor 2013. május 1-jén - számomra teljesen érthetetlen módon - eltanácsoltak a kollégiumból ahol laktam. Az ELTE-TÁTK karon tanultam szociológiát. Mivel albérletre nem volt pénzem, próbáltam több helyről is segítséget kérni, de nem találtam megoldást, illetve elutasítottak, akikhez fordultam.

Nyártól őszig a Fiúotthonban

Nyártól őszig a Fiúotthonban

Júniusban elbúcsúztunk Gulyás Attila munkatársunktól, aki másutt folytatja munkáját. Helyére Bartolák Pál került teljes idejű alkalmazásba szociális segítőként.

Nyár végéig elvégeztünk kisebb javításokat a ház körül: járda- és lépcsőbetonozási munkák, rámpaépítés. Örülünk, hogy lehetőség adódott a konyha burkolatának cseréjére is.

Teljesen kegyelemből

Dátum:
2013. 03. 13

Először is köszönetet szeretnék mondani mindazért, hogy bi-zonyságot tehetek Isten kegyelméről.

Glonczy Vilmos vagyok, 43 éves. Négy nagyon kedves gyer-mek édesapja és egy aranyos, megértő feleség boldog férje.

Gyermekkoromat többnyire nevelőotthonban töltöttem, mivel szüleim nem tartottak rám igényt.

A megyaszói nevelőotthon növendékeként végeztem el a 8 általánost, majd a Miskolci 114-es Szakmunkásképző Szakiskola szobafestő-mázoló szakát választottam.

Ház körüli munkák a Fiúotthonban

Fiúotthon

2012. nyarán lakóinkkal együtt elvégeztük a ház körüli szükséges munkákat: kertrendezés, kapu javítás, kerítés felújítás stb.

Jó volt a közös munka és szépek az eredményei.

Az elkészült fényképeket a lenti galériában találja.

Bográcsozás a Fiúotthonban

Fiúotthon

2011. június 26-án vasárnap délután bográcsozással egybekötött közösségi napot tartottunk a Fiúotthonban. Örültünk a találkozásnak a Budafoki Baptista Gyülekezet fiataljaival, akik zenével szolgáltak köztünk. A zene mellett - amíg főtt a leves - beszélgetéssel töltöttük az időt.

Az idő szép volt, a leves finom, a közösség pedig jó.

Várjuk a folytatást.

Gyermek és ifjúsági nap Kamaraerdőben

Teaklub

2011. május 21-én budafoki intézményeink lakói számára kirándulást és különféle sport és szabadidős programokat szerveztünk a Kamaraerdőben. A játékok és kirándulás végén a napot közös bográcsgulyással zártuk.

Az itt készült képek lent megtalálhatók.

Átalakítás alatt a Fiúotthon

Fiúotthon

2011 tavaszán jelentős átalakulások történnek a budapesti Fiúotthon épületében: az Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány támogatásával korszerűsítésre kerülnek a lakószobák, illetve kicseréljük az épület elhasználódott nyílászáróit. A korszerűsítés jelen állásáról a mellékelt fényképek tanúskodnak.

Fiúotthon képek

Dátum:
2010. 09. 05

Örömmel tapasztaljuk, hogy a Fiúotthon fejlesztésére vonatkozó terveink megvalósulása, ha lassan is, de lépésről lépésre halad, és időről időre pozitív elbírálásban részesülnek erre vonatkozó pályázati programjaink. Lépéseinket a 2009-ben elkészült fejlesztési koncepciótervünk alapján végezzük.

Ez a terv tartalmazza azokat a fő funkcionális átalakításokat, amiket az épület fejlesztése során célként meghatároztunk (kisebb létszámú szobák, tanulóhely, szolgálati lakrész és iroda elhelyezése, akadálymentesség elérése stb.).