Fiúotthon

Hogyan kerültem a Fiúotthonba?

Szolgálati terület: 
Fiúotthon

Sárközi Ferenc vagyok, most 38 éves. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer én is hajléktalan szálláson fogok lakni. Történetem akkor kezdődött, amikor 2013. május 1-jén - számomra teljesen érthetetlen módon - eltanácsoltak a kollégiumból ahol laktam. Az ELTE-TÁTK karon tanultam szociológiát. Mivel albérletre nem volt pénzem, próbáltam több helyről is segítséget kérni, de nem találtam megoldást, illetve elutasítottak, akikhez fordultam.

Nyártól őszig a Fiúotthonban

Szolgálati terület: 
Fiúotthon
Nyártól őszig a Fiúotthonban

Júniusban elbúcsúztunk Gulyás Attila munkatársunktól, aki másutt folytatja munkáját. Helyére Bartolák Pál került teljes idejű alkalmazásba szociális segítőként.

Nyár végéig elvégeztünk kisebb javításokat a ház körül: járda- és lépcsőbetonozási munkák, rámpaépítés. Örülünk, hogy lehetőség adódott a konyha burkolatának cseréjére is.

Teljesen kegyelemből

Teljesen kegyelemből
Szolgálati terület: 
Fiúotthon
Dátum: 
2013. 03. 13

Először is köszönetet szeretnék mondani mindazért, hogy bi-zonyságot tehetek Isten kegyelméről.

Glonczy Vilmos vagyok, 43 éves. Négy nagyon kedves gyer-mek édesapja és egy aranyos, megértő feleség boldog férje.

Gyermekkoromat többnyire nevelőotthonban töltöttem, mivel szüleim nem tartottak rám igényt.

A megyaszói nevelőotthon növendékeként végeztem el a 8 általánost, majd a Miskolci 114-es Szakmunkásképző Szakiskola szobafestő-mázoló szakát választottam.

Ház körüli munkák a Fiúotthonban

Ház körüli munkák a Fiúotthonban
Szolgálati terület: 
Fiúotthon

2012. nyarán lakóinkkal együtt elvégeztük a ház körüli szükséges munkákat: kertrendezés, kapu javítás, kerítés felújítás stb.  

Jó volt a közös munka és szépek az eredményei.

Az elkészült fényképeket a lenti galériában találja.

Bográcsozás a Fiúotthonban

Bográcsozás a Fiúotthonban
Szolgálati terület: 
Fiúotthon

2011. június 26-án vasárnap délután bográcsozással egybekötött közösségi napot tartottunk a Fiúotthonban. Örültünk a találkozásnak a Budafoki Baptista Gyülekezet fiataljaival, akik zenével szolgáltak köztünk. A zene mellett - amíg főtt a leves - beszélgetéssel töltöttük az időt.

Az idő szép volt, a leves finom, a közösség pedig jó.

Várjuk a folytatást.

Gyermek és ifjúsági nap Kamaraerdőben

Szolgálati terület: 
Teaklub

2011. május 21-én budafoki intézményeink lakói számára kirándulást és különféle sport és szabadidős programokat szerveztünk a Kamaraerdőben. A játékok és kirándulás végén a napot közös bográcsgulyással zártuk.

Az itt készült képek lent megtalálhatók.

Átalakítás alatt a Fiúotthon

Szolgálati terület: 
Fiúotthon

2011 tavaszán jelentős átalakulások történnek a budapesti Fiúotthon épületében: az Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány támogatásával korszerűsítésre kerülnek a lakószobák, illetve kicseréljük az épület elhasználódott nyílászáróit. A korszerűsítés jelen állásáról a mellékelt fényképek tanúskodnak.

Fiúotthon képek

Szolgálati terület: 
Fiúotthon
Dátum: 
2010. 09. 05

Örömmel tapasztaljuk, hogy a Fiúotthon fejlesztésére vonatkozó terveink megvalósulása, ha lassan is, de lépésről lépésre halad, és időről időre pozitív elbírálásban részesülnek erre vonatkozó pályázati programjaink. Lépéseinket a 2009-ben elkészült fejlesztési koncepciótervünk alapján végezzük.

Ez a terv tartalmazza azokat a fő funkcionális átalakításokat, amiket az épület fejlesztése során célként meghatároztunk (kisebb létszámú szobák, tanulóhely, szolgálati lakrész és iroda elhelyezése, akadálymentesség elérése stb.).

Languages
Menedék Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel
Aktuális hírlevél
Belépés
Tartalom megosztás
Tartalom átvétel