Kiskunmajsa

Menedékváros korszerűsítés - nyílászárócsere

Az elmúlt időszakban megtörtént a kiskunmajsai lakóépület elavult nyílászáróinak cseréje: korszerű, megfelelő hőszigeteléssel rendelkező műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, ami melegebb otthonokat és takarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé.

Fejlesztési tervek a Menedékvárosban

Kiskunmajsa - Menedékváros

Nagy várakozásban vagyunk: a menedékvárosi lakóépületünk energetikai és strukturális korszerűsítésének céljából pályázatot ír az Alapítvány vezetése. Nagyon rászorulunk a felújításra, elsősorban a magas közüzemi számlák miatt. A hosszú és alapos előkészítő munka beadáshoz közeleg. A felújítás költségvetése közel 180 millió Ft. Szeretnénk a nyílászárókat kicserélni, a külső falakat hőszigetelni, és a gépészeti berendezéseket felújítani alternatív energia használatának bevonásával. Akadálymentes első szintet alakítanánk ki közösségi terekkel. Bizakodunk!

Támogatókat keresünk!

Támogatókat keresünk!

A Menedékvárosban 90 fő ellátása valósul meg átmeneti otthonokban. Az itt képződő szennyvíz elvezetésére 2011-ben önerőből és támogatással elkészült új belső csatornarendszer. A beüzemelése, illetve a városi szennyvízhálózatra történő csatlakozás lehetősége megnyílt előttünk! Egyszeri csatlakozási díj megfizetése után és további havi részletfizetéssel a fenntartási költségek mérséklődnek, a szennyvíz elvezetés végre megfelelő módon megtörténhet.

Lelkipásztor beiktatás a Menedékvárosban

Lelkipásztor beiktatás a Menedékvárosban

2011. március 20-a történelmi pillanat volt a Menedékváros életében. Isten felülmúlja a legmerészebb álmainkat is: Egy volt szovjet laktanya egykori klubhelységében ma egy lelkes, tenni akaró kis gyülekezet lelkipásztort avat. De hogyan is jutottunk idáig?