Szolgálatom - önkéntesen

Mamásotthon

Sipos Enikő 2013 júliusa óta önkéntesként segíti a Mamásotthonban folyó gondozási munkát.

Megtaláltam Jézust!

Mamásotthon

Berki Klaudia vagyok, és pár hónaapja kerültem a Menedék Mamásotthonába édesanyámmal és a két öcsémmel. Egész kicsi korom óta érdeklődtem Isten iránt, de a lényeget sokáig nem igazán értettem meg.

Most 16 éves vagyok és az Otthonban látva a sok boldog hívő embert, én is elkezdtem érezni, hogy valami vagy Valaki hiányzik az életemből. Egyre többet kezdtem azon töprengeni, hogy kéne erről beszélnem valakivel… Napokig keringtem az iroda körül és gondolkodtam.

Rövid hírek a Mamásotthonból

Mamásotthon

Augusztusban a Budaörsi Kőszikla Gyülekezetből Fülöp Áron és felesége Mogi jelentkezett helyben lakó gondnokházaspárnak, s már szep-tember elején szolgálatba is álltak. Ezért különösen hálásak vagyunk Istennek, mert megérkezésükkel a karbantartói feladatok folyamatos elvégzése mellet az állandó éjszakai jelenlét is biztosított.

A Mamásotthonban lakó gyermekek számára heti rendszerességgel szervezünk foglalkozásokat.

Munkatársakat keresünk!

Mamásotthon

A Menedék Alapítvány budapesti Mamásotthonába és a kiskunmajsai Menedékváros Családok Átmeneti Otthonába gyermekgondozó és családgondozó munkatársakat keresünk egyenlőtlen munkaidő-beosztású munkarendbe. A szolgálatba állás feltétele a törvényben felsorolt szakképesítések megléte. Juttatás a közalkalmazotti bértábla szerint történik.

Megújult étkezőnk a Mamásotthonban

Megújult étkezőnk a Mamásotthonban

Az év első felében egy nagyobb adományt kaptunk a Johannita Segítő Szolgálaton keresztül, hogy kibővíthessük a Mamásotthon konyháját egy nagyobb étkezőterülettel.

Erzsébet tábor beszámoló

Erzsébet tábor beszámoló

A 2012 áprilisában meghirdetetett Erzsébet táborra a Menedék Alapítvány pályázatot adott be. Rövid id elteltével e-mailben értesítettek, hogy pályázatunk kedvező elbírásban részesült, és ennek eredményeként Fonyódligeten táborozhattak gyermekeink a 2012. június 18-23. közötti időszakban.

Gyermek és ifjúsági nap Kamaraerdőben

Teaklub

2011. május 21-én budafoki intézményeink lakói számára kirándulást és különféle sport és szabadidős programokat szerveztünk a Kamaraerdőben. A játékok és kirándulás végén a napot közös bográcsgulyással zártuk.

Az itt készült képek lent megtalálhatók.

Interjú a Mamásotthonban folyó munkáról - a Magyar Katolikus Rádió felvétele

Mamásotthon

A Magyar Katolikus Rádió helyszíni riportja a budapersti Mamásotthon munkatársaival, célokról és küldetésről... az otthon mindennapjairól. A műsorban megszólal Huszár Géza, az intézmény vezetője, valamint munkatársak és gondozottak.

Mamásotthon képek

Dátum:
2010. 09. 01

2009-2010 között az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert pályázati forrásból jelentős változásokon ment át a Mamásotthon épülete. A korszerűsítés során átalakuló körülményeket néhány fényképpel mutatjuk be.

Felújították a budafoki Mamásotthont

Budapest, 2010. szeptember 30., csütörtök - A Menedék Alapítvány a Közép-Magyarországi Operatív Program Bentlakásos intézmények korszerűsítése című pályázatán nyert pénzből tette komfortosabbá XXII. kerületi anyaotthonát.