Menedékváros

Támogatott munkahelyek - sajtóközlemény

Budapest - Központi Iroda
Kiskunmajsa - Menedékváros

„Hajléktalanok MENEDÉKÉBŐL a munka MENEDÉKÉBE” címmel újabb sikeres pályázat támogatta a kiskunmajsai Menedékvárost, ahol a Menedék Alapítvány közel húszmillió forint összegű támogatásból kívánta enyhíteni a térségre jellemző magas munkanélküliséget.

Lendületben a Menedékváros - sajtóközlemény

Budapest - Központi Iroda
Kiskunmajsa - Menedékváros
Dátum:
2015. 04. 15

Kiskunmajsán közel 180 millió forintos támogatásból 2015. február végére újult meg a térség egyik legjelentősebb szociális és gyermekvédelmi központja, a Menedék Alapítvány Menedékvárosa. A 2013 szeptemberében indult projekt eredményeként az Új Széchenyi Terv által finanszírozott összegből „Korszerű struktúra létrehozása a Menedékvárosban" címmel környezetkímélőbb, gazdaságosabb és fenntarthatóbb működést alakítottak ki.

Menedékváros korszerűsítés - kazánház és hőszigetelés

Februárra elkészült az új kazánház kialakítása, felszerelésre kerültek a különféle gépészeti berendezések. Az épület beállványozása után megérkeztek a hőszigetelési munkálatokhoz szükséges anyagok.

Menedékváros korszerűsítés - fűtési rendszer átépítése I.

Az elmúlt időszakban a lakóépület pincéjében kialakításra került az új kazánház, ahol felszerelésre kerültek az új kazánok, szükséges csatlakozások és füstgáz elvezető rendszer.

Menedékváros korszerűsítés - nyílászárócsere

Az elmúlt időszakban megtörtént a kiskunmajsai lakóépület elavult nyílászáróinak cseréje: korszerű, megfelelő hőszigeteléssel rendelkező műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, ami melegebb otthonokat és takarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé.

Megújul és továbbfejlődik a Menedékváros

Kiskunmajsán közel 180 millió forintos támogatásból újul meg a térség egyik legjelentősebb szociális és gyermekvédelmi központja, a Menedék Alapítvány Menedékvárosa. Az Új Széchenyi Terv által finanszírozott összegből „Korszerű struktúra létrehozása a Menedékvárosban” címmel környezetkímélőbb, gazdaságosabb és fenntarthatóbb működés jön létre.

Melléklet:

"Ha valaki nekem szolgál..."

…úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi…” (1Péter 4:11)

Egy kivételes befogadást végeztünk ez év áprilisától. Felvállaltuk egy olyan 38 éves édesanya, Erzsike ápolását, akinél tavaly októberben derült ki, hogy tüdőrákos. Akkor még négy gyermekével a Menedékváros Családok Átmeneti Otthonában lakott.

Őszi események a Menedékváros Családok Átmeneti Otthonában

Szeptember hónapban Otthonunk minden lakójának szívét mélységekig megrázó és egyben megérintő pillanat volt, amikor Erzsike hosszan tartó betegségét követően hazaköltözött a Mennyországba. Betegségének legnehezebb hónapjaiban a helyi lakóközösség odaszánt szívvel igyekezett megkönnyíteni földi életének utolsó időszakát. Négy gyermeke nevelőszülői gondoskodásba került Kiskunmajsán.

Munkatársakat keresünk!

Mamásotthon

A Menedék Alapítvány budapesti Mamásotthonába és a kiskunmajsai Menedékváros Családok Átmeneti Otthonába gyermekgondozó és családgondozó munkatársakat keresünk egyenlőtlen munkaidő-beosztású munkarendbe. A szolgálatba állás feltétele a törvényben felsorolt szakképesítések megléte. Juttatás a közalkalmazotti bértábla szerint történik.

Gyümölcsök

Októberben két ellátottunk tett sikeres vizsgát erdészeti szakmunkás képzésen. Közmunka programban hárman dolgoznak, állandó bejelentett munkahelye hat embernek van, folyamatos alkalmi munkában pedig négyen vesznek részt. Többen rendszeresen segítenek a Menedékváros napi életében is, valamint környezetünk tisztán és rendben tartásában.

Nagyon büszkék vagyunk az „előre haladni akaró” ellátottjainkra.