pályázat

Budapest - Központi Iroda
Kiskunmajsa - Menedékváros
2015. 04. 15

Kiskunmajsán közel 180 millió forintos támogatásból 2015. február végére újult meg a térség egyik legjelentősebb szociális és gyermekvédelmi központja, a Menedék Alapítvány Menedékvárosa. A 2013 szeptemberében indult projekt eredményeként az Új Széchenyi Terv által finanszírozott összegből „Korszerű struktúra létrehozása a Menedékvárosban" címmel környezetkímélőbb, gazdaságosabb és fenntarthatóbb működést alakítottak ki.

Fejlesztési tervek a Menedékvárosban

Kiskunmajsa - Menedékváros

Nagy várakozásban vagyunk: a menedékvárosi lakóépületünk energetikai és strukturális korszerűsítésének céljából pályázatot ír az Alapítvány vezetése. Nagyon rászorulunk a felújításra, elsősorban a magas közüzemi számlák miatt. A hosszú és alapos előkészítő munka beadáshoz közeleg. A felújítás költségvetése közel 180 millió Ft. Szeretnénk a nyílászárókat kicserélni, a külső falakat hőszigetelni, és a gépészeti berendezéseket felújítani alternatív energia használatának bevonásával. Akadálymentes első szintet alakítanánk ki közösségi terekkel. Bizakodunk!

Mamásotthon képek

Mamásotthon
2010. 09. 01

2009-2010 között az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert pályázati forrásból jelentős változásokon ment át a Mamásotthon épülete. A korszerűsítés során átalakuló körülményeket néhány fényképpel mutatjuk be.

Fiúotthon képek

Fiúotthon
2010. 09. 05

Örömmel tapasztaljuk, hogy a Fiúotthon fejlesztésére vonatkozó terveink megvalósulása, ha lassan is, de lépésről lépésre halad, és időről időre pozitív elbírálásban részesülnek erre vonatkozó pályázati programjaink. Lépéseinket a 2009-ben elkészült fejlesztési koncepciótervünk alapján végezzük.

Ez a terv tartalmazza azokat a fő funkcionális átalakításokat, amiket az épület fejlesztése során célként meghatároztunk (kisebb létszámú szobák, tanulóhely, szolgálati lakrész és iroda elhelyezése, akadálymentesség elérése stb.).

Pályázati beszámoló

Teaklub

A Menedék Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram "Kis értékű tárgyi eszközök beszerzése gyermek és ifjúsági közösségi terek kialakításához és fejlesztéséhez" című pályázati kiírásához, így a pályázat megvalósulásának keretében Teaklubunk kosárpalánkkal és csocsóasztallal gazdagodik, melyet a Teaklub látogatói a klub idejében használhatnak. A kosárpalánkot a Fiúotthon Péter-Pál utcai udvarán helyezzük el, így teremtve lehetőséget a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltésére.