Új könyv a láthatáron

Budapest - Központi Iroda
Új könyv a láthatáron

Zsidóság és keresztyénség. Kovács Géza legújabb könyve a Menedék Alapítvány és az Evangéliumi Kiadó gondozásában terveink szerint 2011. november végén jelenik meg. Bővebb információ és megrendelés a Központi Irodán keresztül (1221 Budapest, Leányka utca 34. Tel.: 061/229-3542). Néhány szó a tartalomból:

Két nép, két vallás, amelyeknek egy az Istene, a Megváltója, a Bibliája, ugyanazok a prófétái és a hitbeli reménysége.

A zsidóság 4000 éves, az általa született keresztyénség 2000 éves. A keresztyén hit elterjedt a Föld minden népe között, a zsidóság szétszóratott, és jelen van a Föld valamennyi országában. Létszámban a keresztyénség mintegy százszorosa a zsidók létszámának és minden nemzet, faj és nép vallása lett. A zsidó vallás megmaradt egy nép vallásának, de tekintélyben, jelentőségben egyenlő partnernek számítanak, mert mindkettő Isten választott népe.

A keresztyének a zsidókat – kollektív bűnösként – Krisztus-gyilkosoknak mondták ki és sok évszázadon át jogosnak tartották a megvetésüket és az üldözésüket. Isten azonban teljesítette ígéreteit és szétszóratásukban is megtartotta, sőt  – sok területen – minden nép fölé emelte őket. (5Móz 28:10, 12-13)

A végidők jele, hogy a „fügefa zsendül”, létrejött a zsidó állam, elindult a Messiás-hívő misszió. Ideje, hogy zsidók és keresztyének egymásra találjunk! Üljünk le együtt a megölt Bárány peszachi - húsvéti vacsorájához! Legyünk készek arra, hogy a Mindenható, Örökkévaló, Szent Istennek, a mi Atyánknak ölelő karjában testvéri közösségre találjunk! Legyünk részesei együtt a jövőre vonatkozó prófétai ígéretek tejlesülésének!

Erről szól, és ezt munkálja ez a könyv!